Home Onze locaties Wonen bij Bethanië Kleinschalig wonen

Kleinschalig wonen

11 okt 2017

De kleinschalige woningen zijn voornamelijk geschikt voor ouderen met een vorm van dementie. Deze ouderen die een gevaar vormen voor zichzelf (bijvoorbeeld bij dwaalgedrag) willen en kunnen we een veilige omgeving bieden.

Kleinschalige groepswoning ’t Heidepark (21 plaatsen)

Ze heten Brem, Zonnedauw en Erica, de drie groepswoningen voor bewoners met een dementie in de nieuwbouw van Bethanië. Iedere woning is geschikt voor zeven bewoners en met elkaar vormen zij een huishouden. Elke woning heeft een grote gezamenlijke woon/huiskamer met een open keuken. De bewoners hebben elk hun eigen appartement van ca. 24 m2  met badkamer en toilet.

De kleinschalige woningen zijn voornamelijk geschikt voor ouderen met een vorm van dementie. Deze ouderen die een gevaar vormen voor zichzelf (bijvoorbeeld bij dwaalgedrag) willen en kunnen we een veilige omgeving bieden. De Wet bijzondere opnemingen in psychiatrische ziekenhuizen (wet BOPZ) regelt en beschermt de rechten van de bewoner bij een gedwongen opname. Artikel 60 is gericht op mensen met ernstige psychogeriatrische problematiek.

Terug naar overzicht