Home Onze locaties Wonen bij Bethanië

Wonen bij Bethanië

Zelfstandig maar niet alleen


Het zorgcentrum telt 36 appartementen bestemd voor zorgvragers met een passende indicatie voor zorg met verblijf. Afhankelijk van de zorgbehoefte en beschikbare mogelijkheden wordt een appartement van 70 of 45 m2 aangeboden.

Elk appartement heeft een woonkamer, een aparte slaapkamer, een ruime doucheruimte met toilet en wastafel én een open keuken met koelkast. Sommige appartementen beschikken over een kookplaat. De bewoner is vrij in de inrichting van het eigen appartement.

Appartementen in Bethanië

Speel video

Voor echtparen waarbij een van de partners geen Wlz indicatie heeft maar de andere partner wel, wordt in eerste instantie zorgvuldig afgewogen of de zorg geleverd kan worden in een van de huurappartementen van Stichting De Oldenhof. In een situatie waarbij de Wlz geïndiceerde partner op de wachtlijst staat voor het kleinschalig wonen, is een partneropname niet mogelijk vanwege beperkte afmetingen van het appartement én de aard van de afdeling. Indien de Wlz geïndiceerde partner op de wachtlijst staat voor de Bosrand (afdeling  somatiek), is een partneropname zonder Wlz indicatie of met een lage ZZP (1,2 of 3) bespreekbaar. Hierbij zal een schriftelijke afspraak worden gemaakt in de zorgovereenkomst dat indien de partner die Wlz geïndiceerde zorg krijgt verhuist of komt te overlijden, de partner zonder Wlz geïndiceerde zorg het verpleeghuisappartement binnen Bethanië vrij maakt. Wij spreken hierbij af dat de cliënt zonder Wlz indicatie of een ZZP 1,2 of 3 dan binnen een termijn van 2 maanden na overlijden of verhuizen van de geïndiceerde partner, verhuist. Dit kan eventueel naar een appartement met huurovereenkomst van Stichting De Oldenhof, op het terrein van Bethanië zodra er een geschikt appartement beschikbaar is of, indien dit niet mogelijk blijkt te zijn, naar elders.

Thuis in Bethanië

U bepaalt zelf of u uw dag doorbrengt op uw eigen appartement, of dat u de gezelligheid van anderen opzoekt. Voor de warme maaltijd kunt u gebruik maken van ons restaurant.

Meer weten?

Kleinschalig wonen

De kleinschalige woningen zijn voornamelijk geschikt voor ouderen met een vorm van dementie. Deze ouderen die een gevaar vormen voor zichzelf (bijvoorbeeld bij dwaalgedrag) willen en kunnen we een veilige omgeving bieden.

Lees verder