Home Appartementen Vijfsprong

Appartementen Vijfsprong

De medewerkers van afdeling Vijfsprong heten u van harte welkom.
In Wicherumloo op de afdeling Vijfsprong huurt u uw eigen appartement waar Bethanië de zorg aan u zal verlenen.

Het doel van verzorgen en verplegen op afdeling Vijfsprong is de bewoners met somatische en ‘beginnende’ dementieproblematiek een beschermde, vertrouwde, veilige woonomgeving te bieden zodat zij zich hier zoveel mogelijk thuis kunnen voelen. Het team van enthousiaste verzorgenden en verpleegkundigen kijkt samen met u als bewoner welke zorg en begeleiding nodig is om uw behoeften in zorg te kunnen aanvullen. Als bewoner van Wicherumloo afdeling Vijfsprong kunt u in aanmerking komen voor verschillende soorten zorg. Hiervoor heeft u een WLZ indicatie nodig.  De dagelijkse verzorging bestaat uit hulp bij wassen en aankleden, maar ook de verzorging van de maaltijd, uw wasgoed en het schoonhouden en onderhouden van uw appartement. Voor verpleging en behandeling heeft Bethanië de medische verantwoordelijkheid ondergebracht bij de specialist ouderengeneeskunde.

Zinvolle dagbesteding staat bij Bethanië en Wicherumloo hoog in het vaandel.

Op Vijfsprong is een huiskamer waar gezamenlijk gegeten wordt door de bewoners die begeleiding nodig hebben tijdens de maaltijd, tevens worden aan deze bewoners dagactiviteiten aangeboden in groepsverband of individueel. Bewoners die geen begeleiding nodig hebben gebruiken de maaltijd in het restaurant van Wicherumloo.

In Wicherumloo worden diverse activiteiten aangeboden door de Stichting Wicherumloo, zoals een handwerkmiddag en een filmavond. Er is een duofiets en een beweegtuin waarvan u gebruik kunt maken. Ook heeft de Stichting een eigen bus waarmee uitstapjes gemaakt kunnen worden.